Autisme als kracht bij de politie

Autisme als kracht bij de politie

Talenten bij autisme komen goed van pas bij de politie

Mijn man Mark werkt bij de politie. In het personeelsblad van de politie van maart 2018 stond een klein artikeltje over camerabeeldspecialisten. Hij heeft het voor me uitgeknipt en ik vind het erg inspirerend. Ik deel het graag met jullie! Vier politiecollega’s met autisme zijn gespecialiseerd in het uitlezen van camera beelden.

Door het toegenomen aantal camera’s is er veel beeldmateriaal wat bekeken moet worden voor politie onderzoek. De politie eenheid Den Haag zet bewust mensen met autisme in om de beelden te analyseren. Zij schrijven: ‘Door hun uitzonderlijke concentratievermogen en aandacht voor detail pikken deze recherchemedewerkers met autisme sneller juist die beelden eruit die cruciaal in een onderzoek kunnen zijn. In verschillende onderzoeken hebben ze al subjecten gespot, bewijs gevonden en mensen als verdachte kunnen uitsluiten’. Aan dit project is de Cedris Waarderingsprijs toegekend. Cedris zet zich in voor sociale werkgelegenheid en re-integratie.

Ik vind het een prachtig voorbeeld van waar we naartoe moeten met elkaar. Gebruik maken van ieders talenten en zo een betere samenleving creëren. Ken je ook een voorbeeld waarbij autisme als kracht wordt ingezet? Ik hoor er graag over! Stuur me gerust een mail.

Written by : Jolanda

1000 Characters left


Contactgegevens

  • Bezoekadres:
  • Van der Valk Boumanlaan 7

  • 3446 GE Woerden

  • 06 54 34 64 30
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Novia begeleiding

Als u interesse heeft in samenwerking, kijk dan op www.noviabegeleiding.nl voor meer informatie.